no-crew ranking väst

Här korar vi de mest framgångsrika seglarna på västkusten, en ranking för de som tycker att sådant är kul.

Vi tror att man med hjälp av en ranking kan stressa fler stackars seglare till att ställa upp i fler shorthandseglingar, för det är ju kul att vara rankad… I rankingen ingår ett antal seglingar som vi tycker är lite extra lämpliga att köra shorthanded, några är dedikerade shorthandseglingar och några är seglingar där det är blandade startfält men med shorthandklass. De tre bästa resultaten räknas i rankingen som är rullande över året.

I följande seglingar kan man samla poäng till no-crew ranking väst 2016:
(Listan är inte helt reviderad än)

Dubbelt så bra   10:e juni

Bohusracet   1:a juli

Tjörn Runt   20:e augusti

Solo mellan broarna  21:a augusti

K2   2:a september

FSE Robline Skagen Race   2:a september ?

Öckerö Shorthanded Race   24-25:e september

Vår filosofi runt rankingen är att den ska vara så öppen och tillåtande som möjligt. Körde man tex soloracet med sin egen båt men var gast på en annan på ett DH-race så får man tillgodogöra sig den poängen också. Har man däremot bara gastat på andras båtar så blir det värre, då har man liksom ingen ”egen” båt i rankingen att ackumulera poängen på. På detta sätt kan man segla ”varandras” båtar, och hjälpa varandra med tips runt både handhavande och båtoptimering, utan att behöva offra värdefulla poäng i rankingen. Vi tror att detta gynnar bredden, med fler seglare och fler båtar i längden.

De tre bästa resultaten räknas och man får alltid 100 poäng för en spik sedan faller poängen till sista båt som får en poäng, extremt rättvist tycker vi!

Här följer rankingen:

Ranking 2016

Kalkylbladet är öppet för redigering så att var och en själv kan uppdatera sina egna resultat. En önskan är dock att man inte ändrar på formler, sorterar etc, utan ENDAST uppdaterar sina egna resultat (sorteringen gör vi med jämna mellanrum). Hittar ni fel eller brister, släng en kommentar på bloggen så ser vi till att lösa detta!