no-crew ranking ost

Här korar vi de mest framgångsrika seglarna, en ranking för de som tycker att sådant är kul.

Vi tror att man med hjälp av en ranking kan stressa fler stackars seglare till att ställa upp i fler shorthandseglingar, för det är ju kul att vara rankad… I rankingen ingår ett antal seglingar som vi tycker är lite extra lämpliga att köra shorthanded, några är dedikerade shorthandseglingar och några är seglingar där det är blandade startfält men med shorthandklass. De tre bästa resultaten räknas i rankingen som är rullande över året.

I följande seglingar kan man samla poäng till no-crew ranking 2016:
(Listan är inte helt reviderad än)

Lidingö Runt, 21 maj

Seapilot 2Star Baltic, 30 maj – 2 juni

Robline One Star, 17-18 juni

ÅF Offshore Race, 3-6 juli

Robline Solo Challenge, 20 augusti

Nordic Yachts Open, 10 september

RAID délicieux 16-18 september

Vår filosofi runt rankingen är att den ska vara så öppen och tillåtande som möjligt. Körde man tex soloracet med sin egen båt men var gast på en annan på ett DH-race så får man tillgodogöra sig den poängen också. Har man däremot bara gastat på andras båtar så blir det värre, då har man liksom ingen ”egen” båt i rankingen att ackumulera poängen på. På detta sätt kan man segla ”varandras” båtar, och hjälpa varandra med tips runt både handhavande och båtoptimering, utan att behöva offra värdefulla poäng i rankingen. Vi tror att detta gynnar bredden, med fler seglare och fler båtar i längden.

De tre bästa resultaten räknas och man får alltid 100 poäng för en spik sedan faller poängen till sista båt som får en poäng, extremt rättvist tycker vi!

Här följer rankingen:

Ranking 2015

Kalkylbladet är öppet för redigering så att var och en själv kan uppdatera sina egna resultat. En önskan är dock att man inte ändrar på formler, sorterar etc, utan ENDAST uppdaterar sina egna resultat (sorteringen gör vi med jämna mellanrum). Hittar ni fel eller brister, släng en kommentar på bloggen så ser vi till att lösa detta!

 

Arkiv:

Ranking 2014
Ranking 2013