12 Comments

 1. Vilket fabrikat valde du och gärna varför?
  Sen är det kul om ni sätter signatur under inläggen så vi läsare vet vem det är av er som skrivit vad.
  Tack för ert engagemang och initiativen för kul segling ;-)

  • Personligen så har jag handburen Garmin VHF sedan tidigare, men både Nexus och Cobra har riktigt billiga alternativ såg jag på mässan. Var man borde ha en VHF ”livlinan till land”!

   Sedan tycker jag tycker fler tävlingsledare skulle utnyttja det faktum att många har VHF på kappseglingar och informera under startprocedur, eventuella avkortningar av banan etc…

 2. Har fortfarande lite svårt med svengelskan, mitt förslag är att ni går över till ren svenska alternativt engelska.
  I övrigt ett bra grepp, hoppas det verkligen blir något bestående.

  ensamseglaren

  • Syftar du till loggan ”SHORTHANDSEGLING I SVERIGE”? Vore bra med lite mer konstruktiv kritik, det blir lättare att rätta till då.

 3. Autopiloter – behöver man dem, och i så fall vilken? Prisklasser och vad klarar de dyrare av som inte de billigare gör, etc…

 4. Eminent! Kanske vore ide att lägga upp kontaktinfo så att man kan föreslå dylikt istället för att som jag kapa andra trådar (f’låt…).

 5. Köpte en Nexus VHF NX1000 hos Benns på mässan. Gav 595:- och tycker det är mycket prisvärt. Går på 2 st AA-batterier som inte följer med men det får man väl köpa upp sig på ett gäng. Kan vara enklare än en laddningsbar i en liten båt med utombordsmotor och dålig laddning…

  • Ja grymt prisvärt, och troligtvis bättre med AA än uppladdningsbara om man har en båt med begränsade laddningsmöjligheter precis som du säger. Det kommer bli det nya sättet att umgås när alla kör solo! (I alla fall under själva seglingen) ;)

 6. Anropsignal anges i anmälan!?

  /Johan – SD6633

 7. Nix det efterfrågas inte om det i anmälan.
  Det är aldrig förbjudet att använda en VHF i nödsituation. Men planerar man att bluddra med sina konkurrenter under seglingen via VHF så ska man såklart se till att ha både tillstånd och certifikat (vilket ju är både billigt och enkelt att skaffa).

Leave a Reply