Who Walley krossade allt motstånd!

_G9F8991

Det var många duktiga seglare med på årets Robline One Star men ingen rådde på Petter Homberg och hans mäktiga Swan 65 ”Who Walley”.

Vädret var vackert men vinden på 8-12m/s gjorde sjön besvärlig. Det blev en lång kryss ner från Sandhamn mot Ekoknölen strax norr om Landsort. Många drabbades av sjösjuka och utmattning. Trots det bröt endast två båtar vilket är färre än förra året då mestadels lättvind rådde. Benet mellan Ekoknölen och Kopparstenarna bestod av halvvind med fortsatt starka vindar, hög sjöhävning och höga farter. Snabbast var Who Walley som stadigt loggade över 10knop och därmed gjorde ett ryck på övriga fältet. Hennes ledning blev ointaglig för de jagande båtarna när vinden tillslut mojnade bak i fältet först. Who Walley kunde därmed dryga ut sin ledning på länsen mot målet i Sandhamn. Segermarginalen var över en timme till närmsta konkurrent.

Petter imponerar med ett stort mått av sjömanskap och seglingskunnande då han med den största och mest komplexa båten utklassade allt motstånd! Hatten av!

Vi på no-crew vill tacka alla deltagare som tappert kämpade i ett helt dygn på ett ganska grinigt Östersjön, hoppas vi ses nästa år igen och att det blir lite mer champagnesegling!

Extra stor tack till Micke Rykning som bistod med sin plattform Sail Race Today vilket förenklade arbetet med resultatberäkning etc otroligt mycket för tävlingsledningen! (Snart kan vi arra no-crew event på endast en person)  ;)

Resultat från Robline One Star 2015

Leave a Reply