Om no-crew

Vi fnyser inte åt någon form av segling men vi brinner lite extra för shorthandsegling.
Att segla på två eller solo tycker vi ger en ny dimension åt seglingen, det är en större utmaning samtidigt som det mesta runtomkring seglingen blir enklare och mindre tidsödande, att jaga besättning t.ex, kan annars lätt bli ett deltidsjobb.

no-crew.se är ett försök att samla alla som seglar och de som gärna seglar shorthanded i synnerhet. Vi gillar lättsam kappsegling och har därför valt ut en handfull kappseglingar som sedan ingår i en ranking. Syftet är att hetsa lite till deltagande, det blir som bekant roligare ju fler man är tillsammans, om än inte på samma båt, och betydligt mer socialt när vi sluter samman i hamn!

No-crew anordnar två soloseglingar i egen regi (som såklart också ingår i rankingen), just för att vi tycker att det är brist på denna typ av seglingar. Våra organisation speglar shorthandseglingen i övrigt, vi är få som arrangerar och vi försöker därför inte komplicera till saker i onödan, ”low key” är vårt ledord. No-crew är en gemenskap av alla som är med och seglar eller bidrar på andra sätt. Har du en idé om hur våra arrangemang kan bli bättre så kontakta oss och berätta om din plan, med största sannolikhet får du ta stafettpinnen och genomföra din idé. No-crew är ingen specifik person utan alla tillsammans.

I detta tidiga skede har vi som är initiativtagare börjat med att fokusera på vårt geografiska område, dvs Stockholms skärgård med omnejd, men vi hoppas att fler regioner hänger på så att vi i framtiden kanske kan ha en nationell serie!

——————————————————————————————————————–

Initiativtagare & Nyckelpersoner:

Ulf Brändström, född -69 i Norrbotten. Numera bosatt i Vaxholm utanför Stockholm. Driver företaget Vaxholm Komposit. Det finns inget som inte Ulf kan bygga i kompositmaterial.

Ulf brinner för shorthandsegling och för solosegling i synnerhet. Han är en av få svenskar som startat i ”Mini Transat” där man seglar små överriggade 6,5m båtar tvärs över Atlanten.

Ulf seglade en Pacer 27 Sport, en sportbåt med fantastiska undanvindsegenskaper, nyligen såld till västkusten. Vad blir det för båt härnäst Ulf?

Jimmy Hellberg, född -73, kommer från Järfälla strax väster om Stockholm.

Han har varit runt jorden tillsammans med Ericsson Racing Team i Volvo Ocean Race 2007-2009.
Jimmy har sina rötter i vindsurfingens värld med flera SM-tecken och ett NM-guld under bältet men seglar nu mest udda kölbåtar, AIRBENDER är en av dem och B&R 38:an PAC-MAN är en annan.

 KristianKristian Hertzberg är av den ädla årgången -77.

Krippe, som polarna kallar honom, är klippan i no-crew. Han ser till att det inte bara är en massa snack utan att det faktiskt händer något också. Otroligt kompetent och kunnig på allt som har med båtar att göra. Om inte Krippe har svaret så är är det oftast inte värt att veta.

Krippe har kappseglat större delen av sitt liv så hans meritlista är för lång för att presenteras här…