MCM på Harken Solo Challenge

Ett tillskott i reglerna på Harken Solo Challenge kommer att vara att en Media Crew Member/Safety Crew Member kommer tillåtas för de som vill. Tanken är att vi dels får in bra media från båtarna samt höjer säkerheten då en extra person direkt kan hoppa in om nöden kräver för att inte riskera båt eller besättning (båten utgår ur tävlingen om den har tagit hjälp av sin MCM/SCM).

Kravet kommer att vara att varje båt med en MCM/SCM måste leverera fem bilder och två minuters film (varken mer eller mindre) senast två timmar efter målgång. Detta för att vi skall kunna visa detta direkt under regattamiddagen vilket garanterat kommer bli något att snacka om!

En MCM/SCM får inte hjälpa till i hanteringen och seglingen av båten efter förberedelsesingnalen och till dess att båten skurit mållinjen. MCM/SCM får inte heller bistå med tips och råd om strategi, vägval etc. Mer om regeln runt MCM/SCM kommer snart att publiceras med övriga reglementet för regattan.

3 Comments

  1. Bra grej och cool film

  2. Kul grej. Då blir en följdfråga hur och om dessa kan vara med på regattamiddagen osv.

    /Tomas

    • MCM, anhöriga och vänner är alla välkomna på regattamiddagen. Kostnaden är 200kr och vi kommer husera på Sandhamn Sea Club / Orangeriet. Menyn är inte helt spikad men troligtvis blir det hamburgetallrik med öl eller vin och kaffe (hör av er om ni inte äter kött). Meddela oss ASAP (via fliken ”Kontakta oss” uppe till höger) hur många extra som kommer på middagen.

Leave a Reply