Virtuellt Skepparmöte Robline Solo Challenge 2018

Virtuellt Skepparmöte Robline Solo Challenge 2018

Välkommen till Robline Solo Challenge 2018!

Detta är det “virtuella skepparmötet”, dvs. istället för att hålla ett vanligt skepparmöte så kör vi det här “on-line”. Detta ger dig som seglare flera dagar på dig fram till racet att ställa frågor och reda ut eventuella oklarheter och det ger oss i form av arrangör möjlighet att rätta eller komplettera med information om så behövs, så kolla in denna sida flera gånger de närmsta dagarna för informationen nedan kan komma att ändras!
Frågor ställer ni längst ner i detta inlägg.

Här följer lite viktig information:

Skepparen ansvarar själv för att båten har ett giltigt SRSs-tal (shorthandedtal, tabell eller mätbrev) och att detta tal återfinns i listan för anmälda båtar. Står det fel uppgifter i anmälningslistan kontaktar man Peter Skoglund på 070-109 35 39.

Anländer du Sandhamn på fredagen åker du längst österut till Viamares hamnbassäng där hamnkapten Arne Andersson eller någon av hans medhjälpare visar dig till din plats. Vi är nästan 70 båtar så alla får inte plats i Viamares hamnbassäng. Vi kommer bli lite utspridda i på Sandhamn och Lökholmen. Trimaranerna skall ligga på Lökholmen. Vi kommer också försöka lägga båtarna så att långsammaste ligger längst ut och snabbaste längst in för att undvika kaos på lördag morgon. Det är givetvis omöjligt att få till detta perfekt, men vi gör ett gemensamt försök. Var alltså beredd på lite stök och omflyttningar på fredag eftermiddag/kväll. Hamnkapten Arne Andersson kan nås på 070- 258 85 81 om du är osäker. Arne har lovat hjälpa oss med detta och har några extra personer till sin hjälp dessutom. Vi ber alla ha lite tålamod. Vi är många båtar och det är ett komplext pussel. Med lite god vilja och tålamod kommer det bli kanonbra!

Vidare vill vi påminna om att det vore väldigt roligt om så många som möjligt filmar sina förberedelser och sin segling med sina mobiler och tankar upp detta till https://solidsport.com/rsc , ett perfekt jobb för de som har en ”Media Crew Member” ombord! Bilder från MCM/SCM läggs upp på https://www.facebook.com/nocrewrsc/ .

All info om racet, seglingsföreskrifter, banbeskrivningar, startlistor är/kommer bli publicerade på http://www.no-crew.se/solochallenge/

Beslut om om bana och därmed senaste version av startlistor kommer att tas och publiceras senast fredag kväll 21.00 för att få en så säker vindprognos som möjligt i våra beräkningar. Sista båt i mål beräknas till 19.00.

Tidsfristen för att ändra segelföring har gått ut.

Se till att ha MYCKET GODA MARGINALER till alla båtar, dvs segla sjömannamässigt!

OBS! Är du ute i god tid på vattnet innan du ska starta så se till att inte vara nära startlinjen så du stör de som startar innan dig! När du har några min kvar till din start kan du närma dig startlinjen.

På fredagskvällen den 17:e Aug har vi bokat Pub Almagrundet som håller öppet för oss 19.30-21.00. Vi är närmare 60 personer som vill ha gemensam middag då. Superkul! En enklare meny baserad på framförallt Pizza erbjuds. Se meny här:
https://www.sandhamn.com/restaurang/pub-almagrundet/. Betalas på plats av var och en.

Frukostbiljetter till de som förbetalat delas ut fredag kväll av Per Svanberg som kan nås på 073-051 31 06.

Regattamiddag lördag kväll är planerad på Terassen på Sandhams Seglarhotell till ca 19.30.

Har du frågor postar du dem nedan!

Varmt välkomna till årets soloseglarfest!

11 Comments

 1. Bana 5-7m/sek, frågor:
  WP#7 rundas S&Väst, ej S&Ost?
  WP#1 skall vara Lysboj, ej Prick?
  Och generellt: vore det inte möjligt att lägga ut en GPX-fil med alla WP’s? Det är ju nästan samma insats som att rita. Och det skulle spara massor av tid (och misförstånd
  )

  • Hej!
   Mycket riktigt. Banbeskrivningen uppdaterad.
   Jag tittar på möjligheterna och ska försöka lägga ut GPX-fil i samband med vi väljer bana.
   /Peter

 2. Martin Westergren
  Martin Westergren

  Hej, en liten fråga ang banan 5-7 m/s: första märket är prick södergrundan. Visst är det lysbojen som är märket, inte pricken som ligger norr om lysbojen?

 3. Det har blivit fel SRSs för mig i startlistan.
  Jag har 0,867. Verkar som ni växlat min båt med Micke Rykings.

  Tomas Sweijer
  Fareast 18R

  • Tack för upplysningen. SRS-talet har tydligen justerats något sedan den senaste inläsningen gjordes av mätbrev. (De läses in automatiskt utifrån mätbrevnumret).
   Listan uppdaterad.
   /Peter

 4. Är det hel jaktstart som används?

 5. Banan över 10 s/m. Lysboj Ådan. Ska det inte vara rundas om styrbord ?

  • Nej det är riktigt som det står i beskrivningen. Man ska alltsp gå söder om Ådan (motsatt farleden)
   /Peter

 6. Fareast 18R SWE 11811 blev tvungen att bryta på kryssen mot Dämban.
  Blocket till storskotet brast i fästet mot bommen.
  Tills dess var det galet kul :)

Leave a Reply