KSSS Julklapp till oss shorthandseglare!

Midvinternattens köld är hård.
Sjöns is ligger blank som en spegel.
Seglaren sover i enslig gård.
Han drömmer om svällande segel

Skummet fräser på varje våg,
vinden viner i mast och tåg
kölvattnet brusar kring aktern.
Själv har han första vakten.

För alla er som inte kan tänka er något roligare och mer utmananade än gå till sjöss med en god kamrat som enda hjälp ombord finns det ytterligare en chans nästa sommar. Efter en uppvärmning (eller kanske nedkylning) på Watski2Star så har ni chansen att även se utsidan av Gotland. Båt och säkerutstrustning har ni ju redan, men är ni redo för 440 distans utan avbrott. Det finns bara ett sätt att få reda på det.

2013 får double-handed seglarna en egen klass i ÅF Offshore Race. Alla detaljer är ännu inte klara, men följande vet vi.

● Double-Handed klassen får en egen start på söndagen (nästan 100% klart med söndagsstarten, definitivt egen startgrupp)
● 2012 visade några double-handed seglare att de kunde konkurrera med båtar med full  besättning (till antalet fulla antar jag). För att inte gå miste om samma chans i år så   används double-scoring där double-handed båtarna också räknas in i SRS totalen.
● Då en av tjusningarna med short-handed segling är ungänget mellan båtarna så   kommer vi att lägga alla double-handed båtarna tillsammans i Stockholm före start (så  långt det är möjligt).
● Inofficiellt No-Crew party på bryggan!
● ÅF Offshore Race ingår i No-Crew rankingen.
● Fram till den 31/12 är anmälningsavgiften kraftigt rabatterad (30%). Så här lite har man   inte betalat för att segla Gotland Runt på väldigt, väldigt länge.

Anta årets shorthanded utmaning och föranmäl er på http://www.ksss.se/Kappsegling/Kappseglingar/AF-Offshore-Race/AFOR2013/. Ange gärna “double-handed” i Övrig Informations fältet på anmälningen.

Om ni har generella frågor om Double-Handed ÅFOR är ni mycket välkomna att kontakta mig. Frågor rörande No-Crew rankingen ställs bäst till Jimmy, Pär och Ulf (no-crew gänget).

Fredrik Wallenberg
KSSS Havskappseglingskommitté

Leave a Reply