Robline Solo Challenge 2014 – Skepparmöte

Välkommen till Robline Solo Challenge!

Detta är det “virtuella skepparmötet”, dvs. istället för att hålla ett vanligt skepparmöte så kör vi det här “on-line”. Detta ger dig som seglare flera dagar på dig fram till racet att ställa frågor och reda ut eventuella oklarheter och det ger oss i form av arrangör möjlighet att rätta eller komplettera med information om så behövs, så kolla in denna sida flera gånger de närmsta dagarna för informationen nedan kan komma att ändras!
Frågor ställer ni längst ner i detta inlägg.

Här följer lite viktig information:

Vi har ett par väldigt stora båtar, på 50 fot eller mer med i vår tävling. Kappseglingsreglerna gäller som bekant men tänk på att dessa båtar inte är lika snabba i sina manövrar och de behöver både mer och djupare vatten att segla på. Se alltså till att ha MYCKET GODA MARGINALER till dessa stora båtar, dvs segla sjömansmässigt!

Skepparen ansvarar själv för att båten har ett giltigt SRS-tal (tabell eller mätbrev) och att detta respittal är meddelat till tävlingsledningen så att korrekt tal återfinns i startlistan.

Varje båt skall ha stävdekaler med Robline loggan, en på styrbord och en på babord. Dessa finns att hämta upp på startfartyget på Fredag kväll och Lördag morgon (Startfartygen är en NF med stor Robline flagga). Dekalerna skall alltså klistras nära förstäven. Båtar med känslig skrovsida kan välja att sätta dekalen i storseglet, strax över bommen eller på annat valfritt ställe.

Vidare vill vi påminna om att det vore väldigt roligt om så många som möjligt filmar sina förberedelser och sin segling med sina mobiler och tankar upp detta till https://rsc.solidtango.com/ , ett perfekt jobb för de som har en ”Media Crew Member” ombord! Här är en kort instruktionsfilm! (Filmen är från förra upplagan av RSC men förfarandet är exakt detsamma).

Glöm inte att skriva ut nedanstående dokument (har du inte tillgång till någon skrivare så kommer det finnas någa ex att få i Sandhamn.

All info om racet, seglingsföreskrifter, banbeskrivningar, startlistor är publicerade på www.no-crew.se/solo-challenge/
OBS! Senaste dokumentversion är:
Seglingsföreskrifterna V.1.0
Banbeskrivningarna  V.1.0
Startlistor 

 

FAQ (Frågor som inkommit via andra kanaler)

Var i Sandhamn kommer vi att ligga, är det Lökholmen som gäller?
Nej, alla kommer ligga i Sandhamn och inte på Löken. När man anländer på fredagen uppger man till hamnkaptenen att man skall segla Robline Solo Challenge och lägger sig på anvisad plats. På lördagen efter målgång kommer vi ha en egen hamnbassäng till förfogande som vi i princip kommer fylla, vi kommer alltså att bli liggande i flera led, gemytligt! Här är en hamnskiss från förra året som visar ungefär hur vi kommer att ligga.

Har ni mitt mätbrev för 2014 eller skall det mailas in?
Mätbrev är inget vi samlar in, det är upp till var och en att meddela vilket SRS-tal han eller hon ska segla på. Om någon seglar på ett felaktigt respittal så kan det ge upphov till protest och diskvalifikation.

Måste jag angöra Sandhamn innan start eller är det bara att sikta mot startlinjen?
Varje båt skall ha stävdekaler (Robline logga) så du måste hämta upp dessa av startfartyget. Startfartyget nås på Kanal 72. Dekalerna skall alltså klistras nära förstäven så att start/målfartyget tydligt kan se vilka båtar som är med i racet. Båtar med känslig skrovsida kan välja att sätta dekalen i storseglet.

OBS! Är du ute i god tid på vattnet innan du ska starta så se till att inte vara nära startlinjen så du stör de som startar innan dig! När du har några min kvar till din start kan du närma dig startlinjen.

Leave a Reply